Onze school

Vernieuwend en eigenzinnig onderwijs

UniC is een openbare school voor HAVO en VWO met eigentijds en eigenzinnig onderwijs. Bij ons gaat kennisverwerving hand in hand met persoonlijke ontwikkeling.

Visie

De moderne, steeds veranderende samenleving vraagt om goed opgeleide, flexibele, creatieve en mondige burgers. Daarom biedt UniC vernieuwend en ondernemend onderwijs dat goed aansluit bij de eisen van deze tijd. Kennisverwerving gaat hand in hand met samenwerkend leren, persoonlijke groei en het ontwikkelen van sociale vaardigheden en talenten.

In ons onderwijs gaat het om de volgende drie kernwaarden:

  • Eigenheid: wees jezelf en ontwikkel jezelf.
  • Verbondenheid: onderhoud een respectvolle relatie met je omgeving.
  • Autonomie: wees onafhankelijk, zelfstandig en zelfbewust

Missie

UniC wil met het unieke en eigenzinnige onderwijs laten zien dat leerlingen een havo- of vwo-diploma kunnen halen met méér-waarde. Leerlingen hebben op UniC plezier tijdens hun schoolloopbaan. Ze ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Het worden mondige burgers die hun weg weten te vinden in de maatschappij en die weten hoe ze, samen met anderen, resultaten kunnen boeken. Leerlingen van UniC ontwikkelen hun talenten, hun vaardigheden en hun creativiteit waardoor ze gemakkelijker kunnen meebewegen met alle ontwikkelingen in de samenleving.

Organisatiestructuur

UniC heeft een onderbouw en bovenbouw. Per bouw is er een vast team van docenten en een teamondersteuner die samen verantwoordelijk zijn voor het onderwijs en de begeleiding van  leerlingen.

Ellen van Lisdonk is de rector van UniC 
Nick Vellinga is teamleider van leerjaar 1 & 2
Leonie Schippers is teamleider van leerjaar 3 & 4
Anneloes Leijenhorst is teamleider van leerjaar 5 & 6

Schoolbestuur

UniC maakt onderdeel uit van de NUOVO Scholen, stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs in Utrecht. Alle openbare middelbare scholen in Utrecht vallen onder deze stichting. Het bestuursbureau verzorgt voor deze scholen alle gemeenschappelijke diensten zoals financiën, personele zaken, facilitair beheer en ICT.

Adres NUOVO Scholen

Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht

Postbus 1415
3500 BK Utrecht
e-mail: info@nuovo.eu

Communicatiemiddelen

Op UniC maken we gebruik van verschillende communicatiemiddelen.

Magister

Voor ons leerlingvolgsysteem maken we gebruik van Magister. Daarin kun je de voortgang van de leerling op hoofdlijnen volgen. Je vindt in Magister ook de actuele roosters, de mentorverslagen en de absentie en het verzuim van de leerling. De app is gebruiksvriendelijk.

Correspondentie

Wij houden je in de loop van het schooljaar via Magister op de hoogte van actuele zaken. Daarvoor gebruiken we het e-mailadres dat je aan ons hebt doorgegeven. Verandert jouw e-mailadres of wil je onze informatie liever op een ander e-mailadres ontvangen? Je kunt dit zelf aanpassen in Magister.

Nieuwsbrief

Wij versturen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief met achtergrondinformatie en actueel nieuws van UniC. Deze krijg je per e-mail toegestuurd en je kunt deze ook terugvinden/nalezen op de website www.unic-utrecht.nl

Website

Op onze website www.unic-utrecht.nl vind je deze schoolgids en per leerjaar een overzicht van de belangrijkste activiteiten en data. Verder vind je daar de algemene jaarkalender, de agenda en nieuwsbrieven. Ook is er een specifieke rubriek voor leerlingen.

Contact

Heb je vragen over de voortgang van je kind? Dan kun je het beste met de mentor contact opnemen via de e-mail. In dringende gevallen kun je bellen, maar wel graag binnen de schooltijden.

Telefoon: 030-2843100
Mail: administratie@unic-utrecht.nl

Bezoekadres UniC

Leerjaar 1, 2, 3 en 4
Van Bijnkershoeklaan 2
3527 XL Utrecht

Locatie UniC leerjaar 5/6

Kanaalweg 19 C3
3526 KL Utrecht

Bereikbaarheid en route

Wij raden iedereen aan per fiets of met het openbaar vervoer naar UniC te komen, omdat de parkeergelegenheid beperkt is. Kijk voor een routebeschrijving met het openbaar vervoer op www.unic-utrecht.nl