De school

Vernieuwend en eigentijds onderwijs

UniC is een openbare school voor HAVO en VWO met eigentijds en vernieuwend onderwijs. Bij ons gaat kennisverwerving hand in hand met persoonlijke ontwikkeling.

Visie

De moderne, steeds veranderende samenleving vraagt om goed opgeleide, flexibele, creatieve en mondige burgers. Daarom biedt UniC vernieuwend en ondernemend onderwijs dat goed aansluit bij de eisen van deze tijd. Kennisverwerving gaat hand in hand met samenwerkend leren, persoonlijke groei en het ontwikkelen van sociale vaardigheden en talenten.

In ons onderwijs gaat het om de volgende drie kernwaarden: 

  • Eigenheid: wees jezelf en ontwikkel jezelf.
  • Verbondenheid: onderhoud een respectvolle relatie met je omgeving.
  • Autonomie: wees onafhankelijk, zelfstandig en zelfbewust.

Missie

UniC wil met het unieke en eigentijdse onderwijs laten zien dat leerlingen een havo- of vwo-diploma kunnen halen met méér waarde. Leerlingen hebben op UniC plezier tijdens hun schoolloopbaan. Ze halen een diploma en ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Het worden mondige burgers die hun weg weten te vinden in de multimediamaatschappij en die weten hoe ze, samen met anderen, resultaten kunnen boeken. Leerlingen van UniC ontwikkelen hun talenten, hun vaardigheden en hun creativiteit waardoor ze gemakkelijker kunnen meebewegen met alle ontwikkelingen in de samenleving.

Organisatiestructuur

De school bestaat uit een onderbouw en bovenbouw. Per afdeling is er een vast team van docenten dat verantwoordelijk is voor het onderwijs en de begeleiding van de leerlingen.

Merlijn Verstraeten is de rector van UniC.

Schoolbestuur

UniC maakt deel uit van de NUOVO Scholen, stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs in Utrecht. Alle openbare middelbare scholen in Utrecht vallen onder deze stichting. Het bestuursbureau verzorgt voor deze scholen alle gemeenschappelijke diensten zoals financiën, personele zaken, facilitair beheer en ICT.

Adres NUOVO Scholen

Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht

Postbus 1415
3500 BK Utrecht
e-mail: info@nuovo.eu

Communicatiemiddelen

Op UniC maken we gebruik van verschillende communicatiemiddelen.

Correspondentie

Wij houden u in de loop van het schooljaar via de Magister- mail op de hoogte van actuele zaken. Daarvoor gebruiken we het e-mailadres dat u aan ons heeft doorgegeven. Verandert u uw mailadres of wilt u onze informatie liever op een ander mailadres ontvangen? Mail deze verandering dan tijdig naar administratie@unic-utrecht.nl. Daarnaast wordt in een enkel geval, zoals een welkomstbrief voor nieuwe leerlingen, een papieren brief naar huis verstuurd.

Magister

Voor ons leerlingvolgsysteem maken we gebruik van Magister. Daarin kunt u de voortgang van uw zoon of dochter op hoofdlijnen volgen. U vindt in Magister ook de actuele roosters, de mentorverslagen en de absentie en het verzuim van uw zoon of dochter.

Nieuwsbrief

Wij versturen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief met achtergrondinformatie en actuele artikelen. Deze krijgt u per mail toegestuurd en u kunt ze altijd nalezen op de website www.unic-utrecht.nl.

Website

Op onze website www.unic-utrecht.nl vindt u deze schoolgids en per leerjaar een overzicht van de belangrijkste activiteiten en data. Verder vindt u daar de algemene jaarkalender, de agenda en nieuwsbrieven. Ook is er een specifieke rubriek voor leerlingen.

Contact

Heeft u vragen over de voortgang van uw zoon of dochter? Dan kunt u het beste met de mentor mailen. In dringende gevallen kunt u bellen, maar wel graag binnen de schooltijden.

Telefoon: 030-2843100
Mail: administratie@unic-utrecht.nl


Bezoekadres UniC

Van Bijnkershoeklaan 2
3527 XL Utrecht

Locatie UniC Nieuw Welgelegen (1e verdieping)
Grebbeberglaan 3
3527 XV Utrecht


Bereikbaarheid en route

Wij raden iedereen aan per fiets of met het openbaar vervoer naar UniC te komen, omdat de parkeergelegenheid beperkt is. Kijk voor een routebeschrijving met het openbaar vervoer op www.unic-utrecht.nl.